Den 20 oktober samlades åtta olika organisationer med representanter från fem olika länder, som alla värnar regnskogen, i Solidaritetshuset i Stockholm för att lära av varandra och utbyta erfarenheter. Det var en rik dag med svindlande berättelser om hur komplext arbetet med att rädda skog är; kartläggning av markanvändning, utveckling av skogsjordbruk och lokala marknader, direkta inköp av skog, opinionsbildning och nätverkande med markägare. En sak var alla deltagare överens om: för långsiktigt bevarande av skog behöver man arbeta med lokalbefolkningen. Skogar och människor är integrerade och måste förstås som en helhet.

Organisationerna var Rädda Regnskog, Regnskogsföreningen och Framtidsjorden (Sverige), Serraniagua (Colombia), Fundación Cambugán (Ecuador), ECAM, Arqmo och WaiWai (Brasilien).

Cesar Franco från Serraniagua, Colombia.

 

Representanter från  fem länder och åtta organisationer som värnar regnskogen.

 

Planering av vidare samverkan.

 

Produkter från Fundacion Cambugán och Serraniagua: kaffe, majs, honung och choklad.

 

Smycken från Waiwai

 

Från vänster: Martin Hedberg, Rädda Regnskog, Lautaro Pozo, Ecuadors ambassadör, Pella Thiel och Tatiana Rynbäck, Rädda Regnskog och Carmen Mariscal, Fundacion Cambugán. Foto: Annette Ericsdotter.