1. Ät mindre kött – Svenska kor, grisar och kycklingar äter stora mängder soja och palmolja från tropikerna och det leder till avskogning. Byt ut köttet och andra animaliska produkter mot växtbaserade alternativ. Det är ett av de enklaste sätten att skydda regnskogen. 
  2. Köp kravmärkt– Många grödor som odlas i tropiska områden påverkar också regnskog negativt. Några exempel är kaffe, te och bananer. Att välja kravmärkta livsmedel är alltid ett bra alternativ för att bevara regnskogen. 
  3. Prata om problemet – Om du pratar med dina vänner, familj, kollegor och andra i din närhet om hoten mot regnskogen ökar även deras kunskap. Kanske leder det till att fler engagerar sig! 
  4. Köp FSC-märkta trädgårdsmöbler – Genom att köpa trädgårdsmöbler som är FSC-certifierade hjälper du till att stötta skogsägare som har valt att bruka sin skog på ett hållbart sätt. I en FSC-skog fälls inte mer träd än vad den kan reproducera och både människor och djur respekteras.
  5. Undvik palmolja – En del kosmetika men också biodiesel innehåller palmolja. Undvik sådana kosmetika och välj palmoljefribiodiesel när du tankar!

Har du ett bra tips? Dela gärna med dig!

Ja, såklart får du gärna stötta vårt arbete – med din hjälp kan vi göra ännu mer för att rädda regnskogen. Välkommen till oss som medlem, aktiv eller om du vill ge en gåva!