Rädda Regnskogs verksamhet bygger på ideella insatser

Du kan hjälpa till på flera sätt

Hjälp till!

Rädda Regnskogs verksamhet bygger på ideella insatser, du är välkommen att hjälpa till.

Förutom att själv köpa regnskog och bli medlem så kan du hjälpa till på fler sätt:

 

1. Bli medlem

Ett sätt att stödja Föreningen Rädda Regnskog är att bli medlem. Medlemsavgiften är 130 kr per kalenderår och sätts in på föreningens konto: pg 90 06 30-5. Glöm inte att ange ditt namn, din e-post-adress och att det gäller medlemskap! Medlemmar har rösträtt på föreningsstämmor och kan bli invalda i styrelsen.

2. Samla in pengar

Föreningen Rädda Regnskog vet att människor vill skänka pengar för att skydda regnskog, bara de ges en enkel möjlighet. Här kan du läsa mer om att ge en gåva. 

Ordna gärna en egen insamling och skänk pengarna till Rädda Regnskog. Insamling kan ske på massor av olika sätt, det är bara fantasin som sätter gränser. Några tips är att ordna en loppmarknad, en stödkonsert, ett lotteri, att baka bröd att sälja eller att använda insamlingsbössor. Vi har även möjlighet att ta emot gåvor via swish på 123 628 46 16

Här hittar du material för insamling:

Nedladdningsbar logga (pdf)

Nedladdningsbar logga (jpg)

3. Uppmuntra ditt företag att stödja oss

Många företag ger regelbundet bidrag till Rädda Regnskog, som gåvor, klimatkompensation eller för att fira något. Se exempel här.

4. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt e-nyhetsbrev för att hålla dig informerad om vad som händer i föreningen, genom att fylla i din e-postadress under Nyhetsbrev på denna sida.

5. Tipsa dina vänner

Skicka ett mail till dina vänner och tipsa om att de kan vara med och rädda regnskog! Påminnelser inför exempelvis jul och Alla hjärtans dag är extra effektiva. Att ge bort regnskog är också ett sätt att tala om att vi finns.

6. Engagera dig aktivt!

Vill du hjälpa oss med verksamheten i föreningen Rädda Regnskog? Varmt välkommen, vi behöver alltid bli fler aktiva. Hör av dig till info(@)raddaregnskog.se.

7. Länka till oss

Lägg till en länk på din sida till Rädda Regnskog (https://raddaregnskog.se).

Du kan du använda följande text:

Regnskog – den bästa presenten!
Föreningen Rädda Regnskog är en ideell förening som arbetar för att skydda tropisk skog, i samarbete med lokalsamhällen i skogens närhet.

8. Lär dig mer!

Kunskap gör dig bättre rustad att rädda regnskog. Du kan bl.a. hitta information under fliken Varför regnskog? här ovanför.

9. Tänk på vad du konsumerar!

Svenska kor, grisar och kycklingar (som inte är Kravmärkta) äter stora mängder soja och palmolja från tropikerna, vilket leder till avskogning. Att äta mindre kött och välja Kravmärkta produkter är därför två sätt att skydda regnskog. Läs mer om detta på Världsnaturfondens hemsida. Många grödor som odlas i tropiska områden påverkar också regnskog negativt, exempelvis kaffe, te och bananer. Du kan främja en mer hållbar och regnskogsvänlig odling av dessa genom att välja Kravmärkta alternativ.