Tillsammans räddar vi regnskog

Bli företagspartner till Rädda Regnskog

Hur kan ditt företag vara med och rädda regnskog?

Bli en av våra stolta företagspartners – var med och bevara regnskogarnas unika artrikedom.

Många företag hjälper till att rädda regnskog genom oss. Till exempel genom att klimatkompensera för leveranser, låta kunder vara med och bidra, företagsgåvor eller engångssummor. Tillsammans hittar vi en lösning som passar er verksamhet. Hör av dig till info@raddaregnskog.se så tar vi fram ett förslag som passar er verksamhet!


Inkasso AB Marginalen: Hållbart företagande tillsammans

Som första inkassobolag i Sverige lanserade Inkasso AB Marginalen 2020 tjänsten “Grön Inkasso”, med syfte att bidra till hållbarhet och social rättvisa. För varje kund som väljer Grön Inkasso skänker företaget 25 kronor efter lyckat och avslutat ärende till sina väl utvalda förmånstagare – organisationer med fokus på våra hjärtefrågor miljö och allas lika värde. Så här säger Maria Hoffmann:

– Genom vår gröna återbäring har vi redan, på mindre än ett år, tillsammans med våra Gröna Inkasso-kunder donerat 74 200 kronor till utvalda 90-kontoorganisationer, varav Rädda Regnskog är en.

Besök Inkasso AB Marginalen och läs mer om Grön Inkasso


Transportören: alla kan vara med och göra skillnad

Transportören AB med sina kunder är företagspartner till Rädda Regnskog och klimatkompenserar löpande – en viktig del för föreningens möjlighet att kunna hjälpa andra att göra skillnad. Erik Söderström från Transportören säger:

– Begreppet miljö i vår definition innefattar mer än utsläpp och regnskog – det innefattar även en social dimension, med drägliga levnadsvillkor för våra medmänniskor.
 Eftersom Rädda Regnskog bedriver arbete med lokalbefolkningen i mottagarländerna, så tyckte vi att föreningen representerade ett passande sätt att ge uttryck för vår vilja att bidra i klimatfrågor och sociala frågor.

Besök Transportören AB


En klimatsmart julklapp från Indoor Energy Services

Indoor Energy Services höga ambitioner om att leda omställningen av kylbranschen i Sverige. Kylsystem som står och läcker växthusaggressiva köldmedium runt om i världen är en av de viktigaste och enklaste sakerna vi kan åtgärda för att nå Parisavtalets mål.

– Att förhindra att fel ämnen når atmosfären handlar inte främst om klimatet utan om att skydda livsförutsättningarna på planeten, vilka vi delar med alla andra folk och alla andra livsformer, säger Mats Bjelkevik, VD på Indoor Energy Services. Därför kändes det naturligt för oss att som årets julklapp till personalen att stödja Rädda Regnskogs arbete med att förhindra att regnskog bränns och ödeläggs motsvarande vår personals egna växthusgasutsläpp.

Besök Energy Services


Eugen Wiberger: Ansvarsfull verksamhet på alla plan

Eugen Wiberger AB är ett familjeägt handelsföretag med 20 anställda. Sedan starten år 1975 har de försett industrin med ett brett utbud av mekaniska komponenter.  Deras välfyllda lager möjliggör snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser.

– För oss är det viktigt att bedriva en ansvarsfull verksamhet på alla plan. Vi har i många år stöttat Rädda Regnskog och samarbetet ger oss möjlighet att klimatkompensera för vår tryckta katalog samt för övrig pappersförbrukning i verksamheten.
Folke Wiberger, VD för Eugen Wiberger AB.

Besök Eugen Wiberger»


Grön frakt – succé hos CDON.COMs kunder

Näthandelsjätten CDON erbjuder sina kunder att klimatkompensera genom Rädda Regnskog. För varje order kan kunden välja att donera 20 kronor som går till att bevara unik natur för framtiden.

– Vi är mycket glada att tillsammans med våra kunder stötta Rädda Regnskog i sitt arbete med att skydda vår viktiga regnskog. Intresset från våra kunder till att vilja klimatkompensera sin e-handel har varit stort.
David Olhed, CCO, CDON.COM

Besök CDON.COM»


Mirec Recycling Solutions: Smarta leveranser

Elektronikåtervinningsföretaget Mirec Recycling Solutions AB väljer att klimatkompensera sina leveranser. Företaget har slutit ett avtal med Transportören AB om att inkludera Grön Frakt på alla leveranser. Det innebär att deras kunder skänker 10 kronor för varje leverans och att Transportören AB matchar detta genom att skjuta till 5 kronor för varje order. Totalt blir det 15 kronor per order som går direkt till Rädda Regnskogs arbete med att bevara värdefull regnskog.

– Vi vill ta ansvar och ge ett mervärde till våra kunder.
Mirec Recycling Solutions AB

Besök Mirec Recycling Solutions»


ECOC2017: Klimatkompenserar global konferens

ECOC2017 är världens största konferens om optisk kommunikation. Nytt för i år är att de klimatkompenserar alla resor för deltagare genom att bevara regnskog.

– Det är första gången vi tar hänsyn till klimatpåverkan. Vi är glada över samarbetet med Rädda Regnskog, eftersom flygresor är den största miljöpåverkan vid en global konferens som ECOC passar det bra att kompensera genom att bevara regnskog. Dessutom har Rädda Regnskog lokala organisationer som gör processen tillförlitlig, vilket gjorde det möjligt för oss att bevara regnskog.
Dr. Per O. Andersson, generaldirektör för ECOC 2017.

Besök ECOC2017»


Bo Andrén AB: företagsgåva

Bo Andrén AB, BOA, är ett familjeägt företag beläget i Stockholmsregionen som i över 70 år har importerat och distribuerat byggskivor från hela världen till svensk byggindustri. Hållbarhet är viktigt för företaget, som är ISO-certifierat och kontinuerligt arbetar med förbättringar.

– Skogen är en viktig resurs för hela världen och för vår verksamhet. Därför vill vi stödja Rädda Regnskogs arbete och därmed bidra till en mer hållbar värld.
Therese Björklund, Hållbarhets och kvalitetsansvarig på BOA.

Besök BOA»