Bli företagspartner till Rädda Regnskog

Var med och bevara regnskogarna unika artrikedom genom att bli en av våra stolta samarbetspartners.

Hur kan ditt företag vara med och rädda regnskog?

Många företag är med och stödjer vår verksamhet genom att engagera sig på olika sätt. Här har vi listat tre vanliga samarbetsformer som vi kan anpassa för att passa just ert företag. Hör av er till info@raddaregnskog.se så tar vi fram ett förslag. 

1

En engångsgåva eller jubileumsgåva

Ni får ett fint diplom och blir omnämnd på vår webbsida och i sociala medier.

2

Stärk ditt varumärke

– genom att låta era kunder vara med och stödja oss.

3

Specialinitiativ

– mässa, konferens eller liknande.


 • LiTakliniken – tandläkarkliniken som värnar miljön och räddar regnskog
  Läs mer»

  LiTakliniken är en liten privat tandläkarklinik i Uppsala med stort engagemang som erbjuder tandvård och specialisttandvård (tandreglering) för hela familjen. Genom att sluta med engångstandborstar, och i stället ge bort flergångstandborstar till patienter mot en swishgåva till Rädda Regnskog, värnar kliniken om miljön två gånger om. Förutom kunders bidrag via swish gör LiTaklinken själva en engångsdonation varje år.

  – Alla som är involverade i Rädda Regnskog verkar vara engagerade och kunniga i sakfrågorna och det känns så bra att veta att vi med vår lilla klinik kan vara med och göra skillnad.

  Ellinor Lindeborg Taghavi och Jari Taghavi, ägare av LiTakliniken.

  Här kan du läsa mer om LiTakliniken.

 • Inkasso AB Marginalen: Hållbart företagande tillsammans
  Läs mer»

  Som första inkassobolag i Sverige lanserade Inkasso AB Marginalen 2020 tjänsten ”Grön Inkasso”, med syfte att bidra till hållbarhet och social rättvisa. För varje kund som väljer Grön Inkasso skänker företaget 25 kronor efter lyckat och avslutat ärende till sina väl utvalda förmånstagare – organisationer med fokus på våra hjärtefrågor miljö och allas lika värde.

  Så här säger Maria Hoffmann:

  – Genom vår gröna återbäring har vi redan, på mindre än ett år, tillsammans med våra Gröna Inkasso-kunder donerat 74 200 kronor till utvalda 90-kontoorganisationer, varav Rädda Regnskog är en.

  Besök Inkasso AB Marginalen och läs mer om Grön Inkasso »

 • Transportören: alla kan vara med och göra skillnad
  Läs mer»

  Transportören AB med sina kunder är företagspartner till Rädda Regnskog och klimatkompenserar löpande – en viktig del för föreningens möjlighet att kunna hjälpa andra att göra skillnad.

  Erik Söderström från Transportören säger:

  – Begreppet miljö i vår definition innefattar mer än utsläpp och regnskog – det innefattar även en social dimension, med drägliga levnadsvillkor för våra medmänniskor.
 Eftersom Rädda Regnskog bedriver arbete med lokalbefolkningen i mottagarländerna, så tyckte vi att föreningen representerade ett passande sätt att ge uttryck för vår vilja att bidra i klimatfrågor och sociala frågor.

  Besök Transportören AB »

 • En klimatsmart julklapp från Indoor Energy Services
  Läs mer»

  Indoor Energy Services höga ambitioner om att leda omställningen av kylbranschen i Sverige. Kylsystem som står och läcker växthusaggressiva köldmedium runt om i världen är en av de viktigaste och enklaste sakerna vi kan åtgärda för att nå Parisavtalets mål.

  – Att förhindra att fel ämnen når atmosfären handlar inte främst om klimatet utan om att skydda livsförutsättningarna på planeten, vilka vi delar med alla andra folk och alla andra livsformer, säger Mats Bjelkevik, VD på Indoor Energy Services. Därför kändes det naturligt för oss att som årets julklapp till personalen att stödja Rädda Regnskogs arbete med att förhindra att regnskog bränns och ödeläggs motsvarande vår personals egna växthusgasutsläpp.

  Besök Energy Services »

 • Eugen Wiberger: Ansvarsfull verksamhet på alla plan
  Läs mer»

  Eugen Wiberger AB är ett familjeägt handelsföretag med 20 anställda. Sedan starten år 1975 har de försett industrin med ett brett utbud av mekaniska komponenter.  Deras välfyllda lager möjliggör snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser.

  – För oss är det viktigt att bedriva en ansvarsfull verksamhet på alla plan. Vi har i många år stöttat Rädda Regnskog och samarbetet ger oss möjlighet att klimatkompensera för vår tryckta katalog samt för övrig pappersförbrukning i verksamheten.

  Folke Wiberger, VD för Eugen Wiberger AB.

  Besök Eugen Wiberger »

 • Mirec Recycling Solutions: Smarta leveranser
  Läs mer»

  Elektronikåtervinningsföretaget Mirec Recycling Solutions AB väljer att klimatkompensera sina leveranser. Företaget har slutit ett avtal med Transportören AB om att inkludera Grön Frakt på alla leveranser. Det innebär att deras kunder skänker 10 kronor för varje leverans och att Transportören AB matchar detta genom att skjuta till 5 kronor för varje order. Totalt blir det 15 kronor per order som går direkt till Rädda Regnskogs arbete med att bevara värdefull regnskog.

  – Vi vill ta ansvar och ge ett mervärde till våra kunder.

  Mirec Recycling Solutions AB

  Besök Mirec Recycling Solutions »

 • ECOC2017: Klimatkompenserar global konferens
  Läs mer»

  ECOC2017 är världens största konferens om optisk kommunikation. Nytt för i år är att de klimatkompenserar alla resor för deltagare genom att bevara regnskog.

  – Det är första gången vi tar hänsyn till klimatpåverkan. Vi är glada över samarbetet med Rädda Regnskog, eftersom flygresor är den största miljöpåverkan vid en global konferens som ECOC passar det bra att kompensera genom att bevara regnskog. Dessutom har Rädda Regnskog lokala organisationer som gör processen tillförlitlig, vilket gjorde det möjligt för oss att bevara regnskog.

  Dr. Per O. Andersson, generaldirektör för ECOC 2017.

  Besök ECOC2017 »

 • Bo Andrén AB: företagsgåva
  Läs mer»

  BOA – Schyssta skivor från skog till hem

  I över 80 år har BO Andrén AB (BOA) arbetat med att hitta de rätta byggskivorna från de bästa producenterna runt om i världen. BOA försöker att använda sitt inflytande och sin möjlighet att påverka i samhället där vi och våra intressenter verkar och vi är fast beslutna att bidra med ett positivt samhällsengagemang.

  – Som leverantör av träbaserade byggskivor har vi ett särskilt engagemang för källan till kärninnehållet av våra produkter – skogen. Därför vill vi stödja Rädda Regnskogs viktiga arbete.

  Vilhelm Broman, Hållbarhetsansvarig på BOA

  Besök BOA »