ECOC2017, en av de största globala konferenserna om optisk kommunikation gick nyss av stapeln i Göteborg. Nytt för i år är att de klimatkompenserar alla resor för deltagare genom att bevara regnskog. Grymt bra tycker vi!

-Det är första gången vi tar hänsyn till klimatpåverkan, säger dr. Per O. Andersson, generaldirektör för ECOC 2017. Vi är glada över samarbetet med Rädda Regnskog, eftersom flygresor är den största miljöpåverkan vid en global konferens som ECOC passar det bra att kompensera genom att bevara regnskog. Dessutom har Rädda Regnskog lokala organisationer som gör processen tillförlitlig och gjorde det möjligt för oss att bevara regnskog och få vår logga ”ECOC-Forest” på plats, vilket starkt bidrog till att främja idén.

Carmen Mariscal och vänner från Cambugan Foundation i skogen som nu kommer att skyddas tack vara bidraget från ECOC2017.

Tack vare bidraget från ECOC2017 kommer det vara möjligt att spara hela 30 hektar regnskog i Ecuador, det är ungefär lika mycket som 60 fotbollsplaner.

– Vi är imponerade av ambitionen för ECOC2017, säger Pella Thiel, vice ordförande i Rädda Regnskog. Ett arrangemang av denna storlek påverkar alltid miljön, och att bevara regnskog är ett viktigt sätt att ge tillbaka och balansera påverkan på naturen. Att skydda ekosystemen är förmodligen det mest effektiva sättet att hålla kol från atmosfären.

Per O. Andersson, generaldirektör för ECOC 2017 vid invigningen av konferensen.

Vi hoppas och tror att ECOC2017, som är en av de större konferenserna i Europa, kommer att inspirera och leda vägen för andra konferensarrangörer i framtiden att tänka och agera hållbart.