Pella Thiel gör sig redo för sin resa ner till Kenya för att hälsa på vår samarbetspartners Mabinju Power House. Här delar hon med sig av sitt 2022.

Nu är det snart ett nytt år. Hur skulle du summera det som gått? 

Rädda regnskog har haft ett dynamiskt år med många projekt som startat efter pandemin. Framför allt har vi ökat vår verksamhet i Afrika med nya samarbeten kring restaurering av skog i Rwanda och Kenya. Dessa projekt handlar om att i samverkan med lokalbefolkning öka skogstäcket på mark som tidigare varit skogklädd och samtidigt skapa bättre försörjningsmöjligheter för människor.

Vilket är ditt starkaste minne från året? Något speciellt projekt eller samarbete som sticker ut?

Det har varit otroligt roligt att arbeta ihop med Mabinju Powerhouse Youth Group i västra Kenya. Deras entusiastiska och engagerade arbete för att återbeskoga sin del av Kenya och samtidigt utbilda unga har varit ett tomtebloss i ett annars ganska mörkt 2022.

Vad önskar du dig själv i julklapp?

Fred på jorden 😉

Och för Rädda Regnskogs del, har du några önskningar inför det nya året?

Vi planerar att inleda flera stora projekt under 2023, så jag önskar att flera företag vill bidra till arbetet med att rädda några av Jordens mest artrika ekosystem. Jag önskar mig också en eller flera glada människor som vill hjälpa oss att nå ut på sociala media och berätta om allt bra som våra partners gör för naturen!

Har du någon hälsning till alla gamla, nya och givare, medlemmar och månadsgivare?

TACK! Jag hoppas att ni förstår vilken stor skillnad era bidrag gör för regnskogarna och de som kämpar för dem.

Följ @raddaregnskog på Instagram för att följa Pellas äventyr och rapportering från Kenya!