Varje år utnämner. Med utmärkelsen vill de lyfta individer som gör skillnad när det gäller några av vår tids viktigaste frågor – klimatet och biologisk mångfald. Vår vice ordförande Pella Thiel får priset i kategorin Biologisk Mångfald.

Pellas fantastiska engagemang för naturen lyfts i juryns motivering:

”Med en tydlig röst för eldsjälen och debattören Pella Thiel naturens viktiga talan. På ett tydligt och medryckande sätt sprider hon budskapet om naturens självklara rättigheter. Med outtröttlig energi arbetar hon för en internationell lagstiftning mot miljöförstöring och för hela jordens biologiska mångfald. Hennes röst för naturen når över alla gränser hela vägen till FNs innersta hjärta.”

Visat mod att gå mot strömmen

Greta Thunberg får priset som Årets Unga Miljökämpe och Magnus Carlsson får priset i kategorin Klimat. De som nomineras ska under året bland annat ha visat mod att gå mot strömmen. Åstadkommit något nyskapande med potential att göra väsentlig skillnad för miljön samt varit ett föredöme och inspiration för andra. Stort grattis alla pristagare!

Årets Miljöhjältar 2019 Pella Thiel, Magnus Carlsson och Greta Thunberg. Foto-collage WWF

En betydelse full utmärkelse

Så här säger Pella om priset:

”Att ge naturen rättigheter är en idé med existentiell dimension. Jag är glad att över att arbetet med ekocidlagstiftning och naturens rättigheter uppmärksammas på detta vis av Världsnaturfonden WWF. Naturens rättigheter vinner mark snabbt i världen och utmärkelsen är betydelsefull för hela rörelsen. Den omfattar allt från jurister till aktivister, från urfolk till kyrkor.”

Förutom att vara engagerad i Rädda Regnskog har Pella startat och är vice ordförande i organisationen End Ecocide Sverige, en organisation som jobbar för en internationell lagstiftning mot storskalig miljöförstöring. Hon är dessutom även svensk expert i FNs United Nations Harmony with Nature samt aktiv i Naturen rättigheter i Sverige där det bildats en Europeisk nod, som en del av The Global Alliance for the Rights of Nature.

Stort grattis

Stort grattis Pella – vi är glada och stolta över att ha att ha dig i vår förening. Ditt engagemang, din energi och din kunskap gör skillnad!