Näthandelsjätten CDON erbjuder sina kunder att klimatkompensera genom Rädda Regnskog. Bidraget från CDON:s kunder är det största i föreningens historia. Alla små beslut om klimatkompensation betyder väldigt mycket för våra partnerorganisationer i Latinamerika, de kan nu utveckla projekt som länge stått på önskelistan för att långsiktigt skydda mer skog.

– Vi vill rikta ett stort tack till våra engagerade kunder som skänkt 2,2 miljoner kronor till föreningen Rädda Regnskog i samband med att de handlat hos oss på CDON.COM. Detta är ett praktexempel på hur många små donationer kan bidra till en skillnad, säger Philip Mossinger, Head of Marketing, CDON.COM.

För varje order kan kunden välja att donera 20 kronor som går till att bevara unik natur för framtiden. Att bevara dessa skogar är bland det mest effektiva vi kan göra för att motverka klimatförändringarna. Skogarna binder kol som, om de avverkas, läcker ut i atmosfären och bidrar till den snabbt ökande halten av koldioxid.

– Skogsavverkning står för en femtedel av nettoutsläppen av koldioxid vilket påverkar klimatet. Klimatsituationen är på väg att bli akut och vi behöver dra alla strån till stacken. Regnskogar fyller många viktiga funktioner, såväl för lokala ekosystem som för det globala klimatet, säger Martin Hedberg, meteorolog och Rädda Regnskogs klimatrådgivare.