Är du också orolig över följderna av ett varmare klimat? Kanske är du engagerad i klimatfrågan och vill att det ska reflekteras i de val du gör i vardagen? Det finns flera saker du som enskild individ kan göra för att bidra till omställningen mot en hållbar framtid.

Du kan dels bli medlem i olika föreningar eller organisationer som jobbar för ett hållbart klimat. Ett annat sätt att bidra är att samla in pengar till förmån för  klimatet. Det finns flera olika sätt att arrangera insamlingar; bara fantasin sätter gränser. Några tips är att starta en insamling på Facebook, en loppmarknad, en stödkonsert, att baka bröd för att sälja eller att helt enkelt gå runt med insamlingsbössor. Du kan också skänka en gåva för att skydda och bevara regnskog till släkt och vänner, eller bli månadsgivare. Ett annat enkelt sätt är att tipsa dina vänner att göra detsamma – ibland kan man behöva en påminnelse om att denna typen av gåvor faktiskt finns att ge bort! Det kan vara extra effektivt inför till exempel jul och födelsedagar. Något annat som alla bör tänka på är att göra klimatsmarta val av livsmedel. Vår mat har en enorm påverkan på planeten. Släng inte ätbar mat och ät mindre men bättre kött. Till exempel äter svenska kor, grisar och kycklingar som inte är kravmärkta stora mängder soja och palmolja från tropikerna, vilket leder till avskogning. Att äta mindre kött och att välja kravmärkta produkter är alltså två enkla sätt att skydda regnskogar och värna om klimatet.

Oavsett hur du vill bidra för ett mer hållbart klimat så behöver du kunskap – och det kan man aldrig få för mycket av. Läs på olika organisationers hemsidor, till exempel här och här, diskutera med vänner och familj och fråga hur de gör klimatsmarta val. Kunskap gör dig bättre utrustad för att värna om planeten. Rädda Regnskogs verksamhet bygger på ideella insatser, så vilket sätt du än väljer att bidra på är välkommet.