När regnskog försvinner utrotas arter för alltid. Att stoppa skogsavverkningen är lika viktigt för klimatet som att minska utsläpp av växthusgaser, enligt ny forskning. (The Guardian). Ge regnskog i julklapp och få ett fint gåvobevis att ge bort i julstrumpan.

De flesta har redan så mycket saker, men något vi alla har behov av är mer levande skogar! Vi erbjuder ett sätt för människor att visa omtanke om varandra och samtidigt om vår gemensamma planet. Regnskogar utgör levande system som inte går att ersätta om de avverkas. Det är avgörande för klimatet att de fortsätter att existera. Gåvorna går till ett viktigt arbete för att bevara några av Jordens mest artrika regnskogsområden.

Martin Hedberg, meteorolog och Rädda Regnskogs klimatrådgivare berättar:

– Regnskogar omfattar ett av världens mest artrika ekosystem. Skogen och växtligheten upprätthåller förutsättningarna för den stora artrikedomen. De binder dessutom koldioxid och är en viktig del i vattnets kretslopp, såväl lokalt som på global skala. Regnskogar utgör levande system som inte går att ersätta om de avverkas. De är en förutsättning för att begränsa klimatförändringar, minska risker för extremväder och förändringar av ekosystem även långt utanför regnskogarna.

Kunderna väljer att klimatkompensera
Många företag hjälper till att rädda regnskog. De klimatkompenserar för transporter, låter sina kunder vara med och bidra, via företagsgåvor eller engångssummor. Transportörerna AB och CDON.com är några som valt att be sina kunder klimatkompensera sina leveranser och skänker summan oavkortat till Rädda Regnskog. Att vara företagspartner innebär att vi räddar regnskog tillsammans. Läs mer.

– Gåvorna som vi tar emot går till våra samarbetspartners i Brasilien, Ecuador, Colombia och Honduras för att bevara regnskogar där bland annat kolibrier, pumor, bältdjur och glasögonbjörnar lever. Många av dessa arter är idag utrotningshotade då deras livsmiljöer försvinner. Våra partners arbetar oerhört dedikerat och effektivt med att bevara så mycket skog som möjligt, säger Miguel Jaramillo, ordförande i Rädda Regnskog.

Att vara medlem – är ett sätt att stödja föreningen utöver att köpa regnskog.
Medlemsavgift 130 kr pg: 900630-5. För engångsgåvor swisha till: 1235015417 Läs mer.