Tatiana är född i Quito, Ecuador och har alltid haft ett stort intresse för regnskogen och dess fantastiska och rika natur. Hon har bland annat jobbat som naturguide i Rio Napo, Ecuadors del av Amazonas.

Hon lämnade sitt hemland 1994 för att vidareutbilda sig inom turism på universitetet i Madrid. Efter ett år tog studierna henne till norra Sverige, där hon fortfarande bor. Under de senaste 20 åren har Tatiana arbetat och varit engagerad i naturbaserade turismutvecklingsfrågor både i den tropiska regnskogen i Ecuador och i Lappland. I det senare området har hon bland annat arbetat med Världsarvet Laponia.

Som ny styrelsemedlem i föreningen vill Tatiana bidra med sin kompetens till det fortsatta arbetet för att skydda och bevara regnskog. Med ett hållbart och långsiktigt tänkande, brinnande engagemang och erfarenhet hoppas Tatiana att öka medvetenheten kring regnskogens biologiska mångfald och öka möjligheten för människor att leva och verka i sin närmiljö.

Tatiana bor med sin man och sina två barn i Överstbyn, Boden i Råne älvdal. Hon älskar att resa och vara ute i naturen. Hennes största intressen är fågelskådning, fiske och kajakpaddling.