– Regnskogen har en enorm betydelse för oss och vårt klimat, berättar Julia, Ida, Simone, Marie, Sandra och Julia, sex högstadielever som under året har drivit sitt UF-företag S.O.S Regnskog. Genom sin kreativitet, företagsamhet och brinnande intresse för att bevara och sprida information om regnskogens betydelse har de räddat nästan 4 000 kvadratmeter regnskog. Fantastiskt, tycker vi!

Deras affärsidé var att sälja stilrena armband i äkta silver med en glaspärla på och visionen med företaget var att rädda regnskog och sprida information. Hälften av vinsten för sålda armband gick till att bevara regnskog och tillsammans med kunder som köpt deras produkt har de räddat 3 726 kvadratmeter värdefull skog.

– Vi är mycket stolta! Många bäckar gör en stor å och tillsammans kan vi göra skillnad, fortsätter tjejerna att berätta.

Orsaken till att de valde att satsa på regnskog var för dess stora betydelse för oss och vårt klimat. Tjejerna säger vidare att de upplevt att många inte har koll på att regnskog är vår största syreproducent och förstör vi den kan vi inte överleva. Dessutom tar regnskogen upp stor del av den koldioxid som vi släpper ut och miljontals djurarter är beroende av regnskogen för att överleva.

-Vi tycker inte att det är okej att världens miljöhjälte ska skövlas och miljontals djurarter dö ut. Vår förhoppning är att sprida kunskap om regnskogen och vad den gör för att få fler att hjälpa till i kampen mot skövlingen, avslutar de.

Ett fantastiskt initiativ tycker vi! Stort tack för ert engagemang, ni gör skillnad!

image

Ung Företagsamhet utbildar ungdomar i entreprenörskap. Elevernas kreativitet och företagsamhet utvecklas genom att de startar och driver egna företag. Här kan du läsa mer om UF.