Trädplantering inför påsk

Söndagen innan påsk kallas palmsöndagen och firas världen runt. I många länder, bland annat Ecuador, smyckas kyrkor med palmblad. Fundación Cambugán, Rädda Regnskogs partner i Ecuador, försöker införa en ny, mer trädvänlig tradition. Lyssna på Ana Mariscal från Fundación Cambugán som berättar varför, här!

”Vi är ekologiska analfabeter”

Carl Folke från Stockholm Resilience center är intervjuad i Svenska Dagbladet.

– Naturen och biosfären är inte bara en värdefråga, något man gillar eller inte, utan en grundförutsättning för att vi ska kunna leva på den här planeten.

För att kunna hitta lösningar på de utmaningar vi står inför menar Carl Folke att vi människor behöver återkoppla mentalt till den planet vi lever på.

– Börja med att ta in den natur vi har. Om du seglar, åker skidor eller är ute och går – ta in naturen och tänk på att det här är hela vår livsgrund. Basen för vår existens.

Läs artikelnoch passa på att återkoppla till naturen omkring dig under påsken!

Regnskog binder kol

Hjälp oss rädda regnskog! Flera företag låter sina kunder klimatkompensera sin leverans/sitt köp via Rädda Regnskog – kanske är det något för ert företag?Kontakta oss så berättar vi mer, och spana in Grön Frakt hos Transportören AB!