Kallelse till årsmöte i Föreningen Rädda Regnskog

Årsmötet äger rum den 29 mars kl 14 på Skenora gård på Ingarö. Buss 430 från Slussen till Skälsmara går kl 12.37. Vi börjar kl 14 med fika. Under årsmötet tar vi ställning till huruvida föreningen ska bli medlem i Framtidsjorden. Har du fler förslag till föreningen? Skriv en motion och skicka in senast 8 mars!

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar fördjupar vi oss en smula i våra värderingar och vilken betydelse de har för omställningen till ett hållbart samhälle. Värderingar smittar, oavsett om de verkar i hållbar eller ohållbar riktning! Se mer på www.valuesandframes.org. På kvällen infaller Earth Hour, som om man vill kan firas i Gustavsberg med musik och gemenskap.

Anmäl dig till årsmötet med e-postadress senast 21 mars till: info@raddaregnskog.se Då får du vägbeskrivning till Pellas hus där årsmötet äger rum.  VÄLKOMMEN!

Naturens rättigheter och Ecocide

Föreningen Rädda Regnskog är med och arrangerar en konferens i Stockholm 26-27 april med Polly Higgins – Earth Lawyer, Eradicating Ecocide och Arne Naess gästprofessor i Oslo.

Idéerna om att ge naturen rättigheter och införa ecocide som internationellt brott stödjer en radikal omställning i relationen mellan samhälle och natur. Jordens levande system bryts idag systematiskt ner i en ekonomi som kräver ständigt mer resurser. Skogar avverkas, gruvor öppnas och kemikalier sprids i allt snabbare takt. Nuvarande institutioner förmår inte skydda den natur som vi är en del av, och allt fler människor ägnar allt mer tid åt protester. Det är dags att tänka vidare. Konferensens syfte är att sprida kunskap om och skapa nätverk kring ecocide och naturens rättigheter. Polly föreläser även i Uppsala, Lund och Göteborg i samband med konferensen.

Program och anmälan på www.endecocide.se.