Driftiga ungdomar stödjer Rädda Regnskog

4 november, 2016

Ida, Irena och Sandra har hittat en nisch på ljusmarknaden, de säljer miljövänliga ljus och en del av vinsten skänker de till Rädda Regnskog. Härligt initiativ tycker vi och passade på att ställa några frågor.

 

Berätta om er affärsidé, hur kom ni på den? Vår affärsidé uppkom då vi ville driva ett UF-företag (läs mer om Ung Företagsamhet här) där vi säljer varor som många använder, som fyller en funktion och samtidigt är bra för miljön.

EN FÖR ALLA ALLA FÖR EN

Efter lite brainstorming insåg vi att levande ljus är något många människor förbrukar i stora mängder utan att tänka på vad det innehåller. Därför bestämde vi oss för att skapa Brightness UF där vi säljer ljus gjorda av rapsvax odlat i Europa.

Som behållare använder vi glas- och konservburkar som vi rengjort och som nu får ett andra liv. Ljusen har en träveke för en högre mysighetsfaktor då den avger en svag doft som från en lägereld eller öppen brasa. Vi på Brightness UF som tillverkar ljusen anser att det skapar en doft med lite av en personlighet.

 

Då vi ville göra ännu mer för miljön bestämde vi oss för att skänka en del av vinsten till Rädda Regnskogen då vi tycker att det är en smart förening med ett viktigt syfte.

Berätta mer om varför ni valde Rädda Regnskog?

Vi anser att skövlingen av regnskogen är ett mycket stort problem och vi kanske är den sista generationen som har möjlighet att göra något åt det värderar vi det väldigt mycket. Vi ville helt enkelt göra vad vi kan för att förhindra att vår värld förstörs. Då Rädda Regnskogen jobbar mot just detta ville vi gärna stödja ert arbete.

Hur har företagandet gått?

Hittills har vi bara kommit en bit på vägen. Vi startade vårt företag i början av september, men vi tycker ändå att vi börjar närma oss själva försäljningen då större delen av produktutvecklingen är avklarad. Om någon är intresserad av att köpa ett ljus eller vill ha mer information om vårt företag finns vi att nå på vår mejladress: brightnessuf@hotmail.com, vi finns även på facebook och instagram under namnet Brightness UF.

Härligt att se ert engagemang och stort lycka till med ert företagande!