Unika bilder på två glasögonbjörnar

27 september, 2019

Glasögonbjörnen är mycket skygg. Den är den enda björnarten på södra halvklotet och Sydamerikas största rovdjur. Den är dessvärre listad som sårbar.

I Cambugánskogen, Ecuador, där vi arbetar tillsammans med Fundación Cambugan finns kamerafällor uppsatta. För fyra år sedan fotograferades två fina ungar av glasögonbjörn.

Vi har sedan dess fortsatt vårt arbete att skapa en grön spridningskorridor för glasögonbjörnen. Området omfattar flera naturområden och är ett samarbete med många aktörer, inklusive miljöministeriet och Quito kommun. Där björnarna kan röra sig kan även många andra arter existera.

Stöd vårt viktiga arbete att bevara regnskogens mångfald. Swisha till 123 628 46 16 eller skänk en gåva via vår hemsida.