Fyllda av spänning och med höga förväntningar genomför just nu Tove Dahlbom och Matilda Norelius de sista förberedelserna inför en kommande fem månaders praktik i Cambugáns regnskogsreservat i Ecuador.

Att både Tove och Matilda har ett stor intresse för hållbarhetsfrågor och sin omvärld går inte att ta miste på. Tove har nyss avslutat sitt masterprogram i klimatstrategi och har sen tidigare en kandidatexamen i Latinamerikastudier. Matilda har studerat hållbar utveckling och kinesiska. Nu har de båda blivit antagna till Framtidsjordens praktikprogram.

Matilda och Tove åker snart på spännande praktik

– Vi är jätteglada att vi har blivit antagna. Praktiken ger oss verkligen en chans att få praktiska kunskaper och vara delaktiga i viktigt hållbarhetsarbete. Vi kommer dessutom få massor av nya erfarenheter och inspiration för framtida studier och arbete.

Framtidsjorden är ett internationellt nätverk som har vän-organisationer i Latinamerika, Asien och Sverige. Rädda Regnskog är en av de vängrupper som finns i Sverige och har systerorganisationer i Ecuador och Colombia. Att Tove och Matilda har blivit placerade hos organisationen Cambugán är ingen slump. Matchningen är gjord efter praktikanternas erfarenheter och kunskaper som efterfrågas hos organisationen. Som utgångspunkt för sin praktik har de Cambugáns pilotgård som ligger ungefär en timme från huvudstaden Quito.

– Schemat för vår första månad är riktigt spännande och varierande. Vi får chans att prova mycket av det Cambugán jobbar med så som permakultur och agroforestry för att sedan ha möjlighet att rikta in praktiken på vad vi och de på Cambugán tycker är intressant och relevant.

De ser även mycket fram emot att se hur organisationen jobbar för att förmedla sin kunskap i närområdet och hoppas kunna vara till nytta i detta arbete. Just nu är de själva på en sista utbildning innan avresan. Tillsammans med de övriga praktikanterna är de på Folkhögskolan Biskops Arnö för att lära sig mer om ämnen som kan vara till nytta för praktiken, men även praktiska ämnen fotografi och film.

Vi passar på att önska Tove och Matilda stort lycka till på sin spännande praktik och hoppas att vi får möjlighet att följa dem under tiden de är på plats i Ecuador!