Grön Frakt ger mervärde till kunder

7 oktober, 2015

Elektronikåtervinningsföretaget Sims Recycling Solutions väljer Grön Frakt på sina leveranser.

 Vi vill ta ansvar och ge ett mervärde till våra kunder, berättar Sargon Chanko, Sales Manager på Sims Recycling Solutions.

Sims Recycling Solutions listas som ett av de globala företag som leder utvecklingen inom hållbarhet enligt ’Global 100, Most sustainable corporations in the world’. Företaget har nyligen slutit ett avtal med Transportören AB om att inkludera Grön Frakt på alla leveranser. Det innebär att deras kunder skänker 10 kronor för varje leverans och att Transportören AB matchar detta genom att skjuta till 5 kronor för varje order. Totalt blir det 15 kronor per order som går direkt till Rädda Regnskogs arbete med att bevara värdefull regnskog.

– Genom att det blir Grön Frakt per automatik hjälper vi våra kunder att bli mer miljömedvetna, detta är en del av flera spännande projekt som vi kommer att lansera framöver, berättar Sargon.

-Vi tycker det är jättekul att jobba med kunder som Sims Recycling Solutions. De har höga och tuffa krav vad gäller miljöfrågor, ansvar och efterlevnad. Tillsammans gör vi skillnad, säger Erik Söderström, marknadsansvarig på Transportören AB.

För Rädda Regnskogs verksamhet innebär detta att mer värdefull regnskog kan skyddas och ordförande Pella Thiel är mycket glad och tacksam för detta initiativ och engagemang.

Det kan verka som små summor, men sammantaget blir det mycket resurser som går direkt till våra projekt i Ecuador och Colombia där de verkligen gör skillnad. Jag tror också att initiativ som detta inspirerar andra att se att de faktiskt kan göra något och att det inte behöver vara svårt, säger Pella.